Sondaj: Sunt investitiile in imobiliare o optiune fezabila pe termen lung?

  1. Prima pagină
  2. ARTICOLE
  3. Sondaj: Sunt investitiile in imobiliare o optiune fezabila pe termen lung?
Sondaj: Sunt investitiile in imobiliare o optiune fezabila pe termen lung?

Sondaj: Sunt investitiile in imobiliare o optiune fezabila pe termen lung?

In mod cert, investitiile imobiliare sunt o optiune extrem de buna pentru romani, in masura in care valoarea spatiilor locative a inregistrat o panta ascendenta in ultimii cinci ani. Totusi, romanii sunt preocupati de o intrebare profunda: “Asigura imobiliarele un venit constant pentru perioada pensionarii?”. Cu siguranta poate asigura, multe persoane bucurandu-se de un un stil de viata confortabil prin investitiile efectuate la timp in imobiliare (debutul anilor 2000, cand apartamentele se vindeau la preturi net inferioare pietei actuale).

Cu toate acestea, exista si romani care insista sa investeasca in imobiliare; este nevoie, insa, de cunostinte, pricepere, intuitie si curaj pentru a investi in segmentul real estate, mai ales in Romania, tinand cont de faptul ca Zona de Sud a Capitalei, precum si Valea Prahovei sunt populate cu ansambluri rezidentiale care oferteaza prin conditii imposibil de combatut in raport cu apartamentele construite in anii 1970.

Romanii cauta sa isi articuleze cunostintele imobiliare

Desi nu este nevoie sa devina un veritabil agent imobiliar, orice investitor trebuie sa cunoasca riscurile pe care si le asuma prin investitia in segmentul real estate. Puteti transforma investitiile imobiliare intr-o sursa de venit constant, dar pentru aceasta este nevoie de cunostinte si rabdarea de a astepta momentul optim pentru a investi. Potrivit unui sondaj efectuat de o importanta agentie imobiliara la debutul acestui an, in 2018, 1 din 3 apartamente au fost achizitionate cu destinatia precisa de inchiriere, atat in Bucuresti, cat si in alte orase mari din tara.

Cel mai acut research efectuat inainte de o achizitie

Exista numeroase moduri de a investi in domeniul imobiliar. Unii aleg sa speculeze, sa caute o bucata de pamant pe care pot ridica o casa sau un imobil pe care il pot renova si vinde rapid pe o piata in plina ascensiune. Altii cauta in mod constant proprietati producatoare de venituri; fie spatiu comercial de birouri, apartamente sau duplexuri, fie case rezidentiale pe care le pot inchiria.

Potrivit sondajului, romanii isi evalueaza optiunile atunci cand vine vorba de prime investitii imobiliare. Cei care au acces la planuri de constructie ale orasului / Sectorului in care locuiesc se orienteaza in functie de acestea spre achizitionarea de apartamente, garsoniere sau case in functie de locatie.

Previzionarea constituie un factor extrem de important

Locatia este de departe cel mai important criteriu de care investitorii romani tin cont atunci cand aleg sa rezerve / achizitioneze imobile. Investitorii de succes au intuitie atunci cand vine vorba despre zone ale orasului care vor deveni populare si despre zone in care cererile pentru inchirieri vor fi sub media pietei. Intr-o economie lenta, cererile de inchiriere in locatii accesibile, ofertante isi vor pastra cererile la valori crescute.

Creditele ipotecare, imobiliare si Prima Casa pot fi o strategie eficienta pentru cei care doresc sa investeasca intr-un imobil care sa le genereze un venit constant in perioada pensionarii. In perioada 2009 - 2011, unii romani au obtinut profit, altii au inregistrat pierderi, in functie de locatia in care au achizitionat imobile. De vina a fost si economia, care a scazut in acel interval; cativa chiriasi s-au mutat din oras, sursele de venit au scazut, iar investitorii imobiliari nu aveau fluxul de numerar pentru a continua sa plateasca ipotecile si sa astepte economia sa creasca.

 
Author Avatar

Despre autor

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro

Adaugă comentarii