Rolul unui expert contabil din Cluj

  1. Prima pagină
  2. BLOG
  3. Rolul unui expert contabil din Cluj
Rolul unui expert contabil din Cluj

Rolul unui expert contabil din Cluj

Contabilitatea este un domeniu ce a evoluat foarte mult in ultimul deceniu in Romania. Tocmai din acest motiv, profesia de expert contabil presupune detinerea unor competente de specialitate.

Dupa absolvirea unei facultati in domeniul economic, un contabil trebuie sa obtina autorizatie de la CECCAR, pentru a-si putea desfasura activitatea.

Expertii contabili pot sa lucreze atat pentru persoane fizice, cat si pentru firme, fara nici o limitare.

Rolul lor este foarte important, ei ocupandu-se de urmatoarele tipuri de activitati: sa verifice luna de luna situatia financiara din firma, sa ofere in permanenta asistenta in ceea ce priveste organizarea contabilitatii, sa intocmeasca analize si evaluari economice, sa faca expertize financiare.

Pe langa toate aceste indatoriri, un expert contabil din Cluj poate sa execute si alte lucrari de tip financiar contabil, atat in ceea ce priveste salarizarea angajatilor, cat si in alte servicii ce tin de organizarea informativa si administrativa.

Pentru ca o firma sa isi dezvolte activitatea intr-o maniera cat mai buna, este necesar ca aceasta sa apeleze la serviciile unui contabil autorizat, care sa se ocupe de tot ce tine de finante.

Sa nu uitam de faptul ca expertul contabil ne informeaza cu tot ce trebuie sa respectam pentru a functiona in limite legale, oferindu-ne sfaturi despre cum sa platim cel mai putin la impozit.

Pentru inceput, ar trebui sa ii oferim accesul la toate evidentele financiare din companie, pentru ca el se observe care este situatia la momentul respectiv.

Fiecare taxa catre stat se plateste la timp, altfel penalitatile pot fi destul de semnificative, ba mai mult, putem sa primim si amenzi daca depasim termenul.

Controlul costurilor este o operatiune foarte benefica pentru firma, deoarece se observa unde se duc cei mai multi bani si cum se pot reduce la minim cheltuielile.

Expertul contabil din Cluj are un rol important si in cazul in care in firma noastra este un control din partea ANAF-ului. El este cel care ofera toate informatiile necesare referitoare la activitatea din firma.

Concluzionand, indiferent de profilul unei firme, expertii contabili au un impact major asupra dezvoltarii acesteia. Avand la baza practici financiare solide, acestia sunt capabili sa gestioneze resursele financiare din orice institutie.
Author Avatar

Despre autor

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro

Adaugă comentarii