Ce strategii de investiții vor adopta românii în 2019?

  1. Prima pagină
  2. ARTICOLE
  3. Ce strategii de investiții vor adopta românii în 2019?
Ce strategii de investiții vor adopta românii în 2019?

Ce strategii de investiții vor adopta românii în 2019?

În absența unui "simt" pentru ce tipuri de investiții se potrivesc cel mai bine în contextul fiecăruia, mulți dintre antreprenorii romani omit potențialele oportunități de investiții cum ar fi retailul, leasingul sau închirierea de imobile. În mod evident, problema finanțării este cea care îngreunează orice business aflat la început, însă birocrația s-a diminuat, iar procesele de acordare a creditelor s-au simplificat, fluidizând mediul investițional din România.

Considerente luate în calcul de afaceriștii români în determinarea strategiei investiționale

În timp ce doar 73,5% dintre români analizează piața și iau în calcul cunoștințele proprii despre domeniu înainte de a lansa un business, restul urmează exemplele oamenilor de afaceri români. Iată câteva considerente care trebuie luate în considerare de afaceriști, care vă ajută să decideți asupra unei strategii de optime pentru contextul în care vă regăsiți:

  1. Actuala piață imobiliară


A ști dacă piața actuală se află într-o tendință ascendentă sau descendentă - sau pur și simplu plată - este important, deoarece există anumite strategii care funcționează mai bine într-un tip de piață decât alta. De exemplu, opțiunile de leasing au tendința de a funcționa foarte bine atunci când piața este în creștere. Pe de altă parte, pe o piață în cădere, este ușor să găsiți oferte, dar mai dificil să le vindeți. Este tocmai contrar retailului dintr-o piață în creștere. Când ratele dobânzilor sunt scăzute, oamenii tind să cumpere mai degrabă decât să închirieze, astfel încât ratele de neocupare tind să crească.

  1. Nivelul de cunoștințe și experiența


Este important să țineți cont de nivelul dumneavoastră de cunoștințe și de domeniile de competență atunci când stabiliți strategiile de investiții. S-ar putea să existe strategii care să funcționeze bine pe piața curentă, însă le puteți îmbrățișa atâta timp cât aveți cunoștințele, abilitățile și echipa pentru a face acest lucru posibil.

  1. 3. Obiectivele dumneavoastră financiare și alte obiective de afaceri


De asemenea, trebuie să luați în calcul ceea ce doriți să realizați - și aceasta derivă din obiectivele dumneavoastră. Ce sperați să realizați în anul următor, peste 3 ani sau 5 ani? Ce așteptări financiare aveți de la toate aceste eforturi și de ce? “De ce?” este o întrebare importantă și dacă puteți răspunde "de ce" vreți să vă atingeți obiectivele, aceasta va oferi un sentiment solid de direcție atunci când afacerea nu se îndreaptă spre direcția preconizată.

  1. Implicare part-time sau full-time?


Partea frumoasă despre investițiile imobiliare este o puteți face fie full, fie part-time. Există români de succes cu joburi foarte bine plătite, dar pasiunea pentru imobiliare i-a ajutat să investească în acest domeniu ca backup pentru pensionare. În mod evident, vă puteți implica 100% în acest segment, atât timp cât dețineți cunoștințele și resursele financiare necesare.

  1. Cât de bine sunteți conectați?


Investițiile imobiliare sunt aproape imposibil de realizat exclusiv pe cont propriu. Înconjurați-vă cu o echipă de experți, cum ar fi un avocat, agent imobiliar, investitor, antreprenor, creditor și mulți alții care pot face o mare diferență în succesul dumneavoastră. Membrii importanți ai echipei vă vor ajuta afacerea să evolueze, vă vor ține departe de probleme și vă pot oferi sfaturi și expertiza care pot funcționa pentru afacerea dumneavoastră.

Investițiile imobiliare constituie o sursă eficientă de generare a unor venituri pasive de-a lungul timpului, fiind o opțiune adoptată și de românii care au, în prezent, un job stabil. Indiferent de strategiile dumneavoastră de investiții, ar trebui să ajungeți în cele din urmă la o idee de afacere capabilă să antreneze veniturile pasive în conformitate cu gradul de cunoaștere al domeniului, precum și cu așteptările financiare pe care le aveți de la această afacere.
Author Avatar

Despre autor

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro

Adaugă comentarii