Ce atributii are un consultant fiscal din Bucuresti?

  1. Prima pagină
  2. BLOG
  3. Ce atributii are un consultant fiscal din Bucuresti?
Ce atributii are un consultant fiscal din Bucuresti?

Ce atributii are un consultant fiscal din Bucuresti?

Profesia de consultant fiscal a devenit foarte raspandita pe piata fortei de munca din tara noastra.

Consultantii financiari isi desfasoara activitatea in mai multe domenii, cum ar fi cele bancare, de asigurari, productie, consultanta, marketing, bursa, chiar si logistica.

Denumirea de consultant financiar acopera o gama foarte variata de servicii. Intreaga activitate a acestuia se bazeaza pe mentinerea bunastarii financiare dintr-o organizatie.

Avand in vedere numeroasele cunostinte in domeniul financiar, un consultant are abilitatea de a intelege dinamica atat din mediiile interne, cat si cele externe.

Rolul acestuia este de a stabili obiectivele de afaceri si de a formula strategiile, pentru ca in final sa isi indeplineasca tot ce si-a propus.

In orice firma, serviciile oferite de un consultant fiscal din Bucuresti sunt importante. Mai exact, acesta se poate ocupa de analize financiare, analize de costuri de productie, proiecte de dezvoltare, planificare financiara, achizitii, operatiuni bancare si trezorerie.

Pentru a putea profesa in acest domeniu, consultantii financiari au studii economice, fiind licentiati.

Pe langa aceste studii, ceea ce face diferenta este aptitudinea analitica a unei persoane, precum si capacitatea sa de a concepe strategii de succes si de a le aplica in cadrul firmei unde lucreaza.

Rolul si responsabilitatea consultantilor depinde foarte mult si de compania unde ei profeseaza. In functie de structura firmei, pozitia analistului se schimba.

Principalele obiective ale unui consultant fiscal din Bucuresti sunt: stabilirea obiectivelor financiare atat pe termen scurt, cat si lung, identificarea tuturor oportunitatilor de dezvoltare, coordonarea operatiunii de restructurare de la nivelul firmei, analiza bilantului contabil, colaborarea permanenta cu departamentul comercial, asigurarea unui standard superior in contabilitate, comunicarea cu piata bursiera, etc.

Printre abilitatile pe care consultantul financiar trebuie sa le detina se numara  cunoasterea unei limbi straine, dar si detinerea unor cunostinte generale de operare pe calculator.

Concluzionand, profesia de consultant financiar este una complexa, tocmai de aceea este si foarte apreciata in intreaga lume. Pentru a putea fi siguri ca firma noastra nu sufera pierderi financiare, angajarea unui analist se dovedeste a fi esentiala. Succesul unei afaceri depinde de eficacitatea cu care sunt gestionate resursele financiare, deci este nevoie de un specialist care sa se ocupe de acest aspect.
Author Avatar

Despre autor

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro

Adaugă comentarii