Cat de avantajos este cardul de credit?

  1. Prima pagină
  2. ARTICOLE
  3. Cat de avantajos este cardul de credit?
Cat de avantajos este cardul de credit?

Cat de avantajos este cardul de credit?

Românii au aflat de ani buni de ce este cardul de credit o soluție fezabilă în rutina lor financiară. Pe scurt, cardurile de credit vă oferă posibilitatea de a efectua achiziții astăzi și să le plătiți mai târziu. În cazul în care beneficiarul cardului de credit alocă mai mult de o lună plății soldului, acesta va achita o taxă sub forma unui comision. Plata penalizărilor mărește costul pe care îl plătiți pentru a avea un card de credit, chiar dacă nu veți plăti integral soldul. Puteți evita aceste penalizări în cazul tuturor cardurilor de credit de care beneficiați, dar este vorba despre momentul și suma plății prin intermediul cardului de credit.

De ce este cardul de credit pasibil la dobânzi de penalizare?


Întrucât dobânzile de penalizare reprezintă modalitatea de a-l taxa pe emitentul cardului de credit pentru efectuarea unui sold, modalitatea simplă de a evita aceste taxe este să nu aveți un sold restant. Plata integrală a soldului cardului dumneavoastră de credit în fiecare lună va împiedica emitentul cardului de credit să genereze un sold restant.

Iată cum funcționează: cardul de credit are o perioadă de grație, care este de obicei cuprinsă între 21 și 25 de zile după încheierea ciclului de facturare. Puteți găsi, de obicei, durata perioadei de grație pe partea din față sau din spate a instrucțiunii de facturare. Perioada de grație este șansa beneficiarului de a plăti întregul cardul de credit și de a evita dobânzile de penalizare. De obicei, extrasele indică data la care trebuie să vă plătiți soldul pentru a evita acumularea și plata acestor dobânzi.

Plătiți întregul sold inclus în extrasul cardului de credit pentru a evita plata unui comision. În situația în care achitați parțial, următoarea dobândă va fi calculată pe baza soldului neplătit și a oricăror achiziții noi pe care le întreprindeți.

Cum afectează rata dobânzii sarcinile financiare?


Unele carduri de credit oferă o rată a dobânzii introductivă zero pentru a atrage noi clienți. În timpul perioadei promoționale, în general, nu veți fi pasibil la achitarea unei dobânzi, chiar dacă nu vă plătiți integral soldul. Cu toate acestea, odată ce perioada de promovare se termină, orice sold rămas restant va începe să acumuleze dobânzi de penalizare.

Ofertele cu dobândă amânată (dobânda care se adaugă la soldul principal al unui împrumut pentru o plată permisă) sunt adesea promovate similar cu transferurile de sold 0%, dar sunt puțin diferite. O ofertă de dobândă amânată va restitui dobânda din soldul dumneavoastră - evaluați plata integrală a cheltuielilor de la începutul perioadei promoționale - dacă nu plătiți soldul până la încheierea perioadei promoționale.

Ce dobanzi nu pot fi evitate de beneficiarii cardurilor de credit?


Un lucru cert este acela că nu puteți evita taxele de finanțare pentru toate tipurile de solduri. Soldurile și avansurile în numerar nu beneficiază de o perioadă de grație, astfel încât taxele de finanțare încep să se acumuleze odată ce soldul rămâne restant. În contextul acestor tipuri de solduri, cea mai viabilă soluție este să evitați astfel de tranzacții. Excepția este atunci când cardul de credit are dobândă zero.
Author Avatar

Despre autor

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro

Adaugă comentarii