Care este venitul minim pe economie în Europa?

  1. Prima pagină
  2. ARTICOLE
  3. Care este venitul minim pe economie în Europa?
Care este venitul minim pe economie în Europa?

Care este venitul minim pe economie în Europa?

Venitul minim pe economie va crește în 2019 în multe state europene, după cum sugerează Eurostat. De fapt, marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană au majorat salariul minim în ianuarie 2019. Acum, noua listă a țărilor cu cea mai mică și cea mai mare valoare a venitului minim pe economie arată cu totul diferit față de anul trecut, mai ales dacă ne raportăm și la crizele care au traversat economia în urmă cu mai bine de 10 ani.

Aproape toate statele membre ale UE au majorat venitul minim pe economie de la 1 ianuarie

A fost o decizie previzibilă după 2018, un an marcat de creșterea economică și rata scăzută a șomajului înregistrată în regiune. Spania a înregistrat cea mai mare creștere a salariului minim. Majoritatea țărilor au majorat salariile minime brute cu mai puțin de 10%. Cu toate acestea, Spania a anunțat o creștere minimă a salariilor de 22%. Este cea mai mare creștere anuală minimă a salariilor în 42 de ani. Venitul minim pe economie primit în Spania a crescut de la 736 la 900 de Euro.

Este, de asemenea, cazul Portugaliei, care a majorat salariul minim la 600 Euro pe lună, pe baza a 14 plăți pe an sau până la 700 Euro pe lună, pe baza a 12 plăți. Datorită creșterii semnificative, Spania s-a mutat de pe poziția a zecea la a opta în lista țărilor UE cu cel mai mare salariu minim.

Franța este o altă țară care a anunțat cu voce tare creșterea salariului minim din ianuarie 2019. Creșterea a fost de 1,521 milioane de Euro.

Țările cu cele mai mari venituri minime pe economie

Luxemburg a păstrat cel mai mare salariu minim din Uniunea Europeană. În ianuarie 2019, Luxemburg a majorat venitul minim pe economie la 2,485 Euro (cu 28 de Euro pe lună).

Irlanda are al doilea salariu minim în Uniunea Europeană. La 1 ianuarie, salariul minim în Irlanda a crescut cu 25% pe oră la 9,80 Euro. Aceasta înseamnă aproximativ 1,656 de Euro pe lună pentru un lucrător cu normă întreagă.

Cu salariul minim de 1.616 de Euro, Olanda se situează pe locul trei în lista țărilor cu cele mai mari salarii minime din UE, urmate de Belgia (1.612 € și 1.847 €). Venitul minim pe economie a crescut în toate aceste țări, în timp ce salariul minim în Marea Britanie va crește de la 1 aprilie.

Țările cu cele mai mici venituri minime pe economie

Salariile minime în Europa de Est și Centrală sunt cu mult mai mici decât cele din Europa de Vest. Cu toate acestea, țările cu cel mai mic salariu minim au înregistrat, de asemenea, creșteri. În ianuarie 2019, cinci țări din UE au avut salarii minime sub 500 de euro, comparativ cu nouă, în 2018.

Bulgaria are cel mai mic salariu lunar minim de 286 de Euro în UE. Letonia și Lituania au salariul minim de 430 de Euro, în timp ce venitul minim în România este de 445 de Euro, iar în Ungaria este 463 de Euro. Creșterea venitului minim pe economie este preconizată pe parcursul acestui an și în alte mari state europene.
Author Avatar

Despre autor

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro

Adaugă comentarii