S-a lansat Monitorul Prețurilor la alimente! Românii vor cumpăra mai ieftin!

  1. Prima pagină
  2. S-a lansat Monitorul Prețurilor la alimente! Românii vor cumpăra mai ieftin!
monitorul preturilor

Monitorul Prețurilor este o platformă lansată de Consiliul Concurenței, având ca principale obiective ieftinirea prețurilor la alimente și întărirea competiției din această piață. Platforma stă la dispoziția tuturor utilizatorilor care doresc să compare prețurile produselor din mai multe magazine. Mai precis, “Monitorul Prețurilor” permite compararea a nu mai puțin de +30.000 de produse existente în 1.700 de magazine din România.

MONITORUL PREȚURILOR, UN PROIECT ÎNCEPUT ÎN 2016

Platforma “Monitorul Prețurilor” nu reprezintă deloc o noutate. Mai precis, platforma este materializarea unui proiect pilot început în 2016. Spre deosebire de proiectul pilot, care asigura funcționarea platformei doar pe zona București – Ilfov, platforma lansată acum asigură compararea a +30.000 de produse, față de 128 afișate în proiectul pilot. Așadar, o evoluție deosebită, ținând cont de faptul că platforma poate fi accesată, acum, din orice regiune a țării.

Utilizatorii din România pot accesa “Monitorul Prețurilor” de pe orice dispozitiv, respectiv smartphone, laptop sau tabletă. Mulțumită designului intuitiv, compararea produselor se realizează în doar câteva secunde. Aveți la dispoziție peste 30.000 de produse din categorii generice, existente în peste 1.700 de magazine de retail cu rețele în întreaga țară. Aplicația “Monitorul Prețurilor” poate fi instalată pe orice dispozitiv și se descarcă din Google Play sau App Store.

Monitorul Prețurilor la alimente afișează rezultate în funcție de locație.

Prin intermediul platformei “Monitorul Prețurilor”, utilizatorii vor primi rezultate în funcție de locația în care se află, astfel încât să se deplaseze la magazinul aflat în proximitatea acestora. Platforma va afișa produsele disponibile în respectivul magazin, alături de prețurile asociate acestora, astfel încât cumpărătorul să fie familiarizat cu toate informațiile referitoare la produsele pe care intenționează să le achiziționeze.

Platforma se bucură de un design intuitiv, mulțumită numeroaselor filtre de selecție care fac mai ușoară identificarea produselor pe care cumpărătorii intenționează să le cumpere:

  • Localizarea utilizatorului în funcție de distanța din jurul locației curente;
  • Filtre de căutare în jurul locației selectate de utilizator;
  • Filtre de căutare pentru localitate.

Pentru o navigare cât mai plăcută pe “Monitorul Prețurilor”, utilizatorul trebuie să urmeze acești pași:

  1. Accesează pagina monitorulpreturilor.info;
  2. Selectează pictograma aferentă categoriei “Produse alimentare”;
  3. Se introduc manual cuvintele cheie / se selectează produsul prestabilit din categoriile listate în platformă (din partea stânga a ecranului);
  4. Pentru listarea unor rezultate / comparații, utilizatorul trebuie să introducă cel puțin 5 produse în coș (notificarea se va afișa la începutul selecției).

“Monitorul Prețurilor” la alimente succede platforma inițială, “Monitorul Prețurilor la carburanți”, ce a adus numeroase câștiguri de la lansare și până în prezent. Din primele date rezultă că în primele luni de la lansare, platforma a obținut aproape 2.000.000 de accesări.

Sperând într-un succes aproape sau chiar mai mare decât acesta, reprezentanții “Consiliului Concurenței” se așteaptă ca platforma dedicată prețurilor la alimente să sporească gradul de concurență din acest segment și să antreneze ieftinirea alimentelor comercializate în magazinele ce practică prețuri mai ridicate.

Platforma este disponibilă de pe orice dispozitiv, însă pentru rezultate precise, este necesară înregistrarea locației curente. De asemenea, aceștia pot selecta distanța pe care sunt dispuși să o parcurgă până la cel mai apropiat magazin, pe o rază de până la maximum 5 km.

Citeste si : https://www.birocratica.ro/ce-este-si-cum-ne-afecteaza-deficitul-bugetar-economia/

Citeste si: https://www.birocratica.ro/creditele-in-euro-si-alta-valuta-ar-putea-fi-desfiintate/

Avatar

Andreea Torok

Author Since:  19 octombrie 2018

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro