Performanța în mediul de business – indicatori utili

  1. Prima pagină
  2. Performanța în mediul de business - indicatori utili
mediul-de-afaceri

Începutul unei afaceri devine din ce în ce mai popular, mai ales în rândul tinerilor. Nu numai că lucrați pentru dumneavoastră, dar puteți întemeia, în esență, orice fel de companie doriți. Cu toate acestea, fundamentarea unei afaceri nu este un pas ușor. Este nevoie de concepte de business, de pregătire și de multă muncă pentru a deschide și a menține o afacere într-o piață competitivă, mai ales atunci când doriți să accesați un credit corporate pentru aceasta.

Chiar și odată ce afacerea se află în plină ascensiune, eforturile de a o menține activă vor continua. Trebuie să vă asigurați că monitorizați valorile de măsurare și analizele de performanță pe parcursul întregului ciclu de viață, practic, să vă asigurați că totul este conform așteptărilor. Având în vedere acest lucru, experții financiari au identificat trei dintre cele mai importante valori financiare pe care ar trebui să le stăpâniți pentru le monetiza în cadrul afacerii dumneavoastră:

Rata de îndatorare a capitalului (Debt-to-equity ratio)

Raportul dintre datoria și capitalul propriu al unei societăți este o măsură care indică valoarea datoriei utilizate de o companie pentru a-și finanța activele și o raportează la capitalul social al acționarilor. Cu cât este mai mare rata datoriilor față de capitalul propriu, cu atât mai mult valoarea accesată pentru a crește compania va trebui amortizată cu ajutorul banilor investitorilor.

O rată mai mare a datoriei față de venituri nu este întotdeauna un lucru rău, dar este cu siguranță mai riscantă pentru creditori decât o rată mai mică a datoriei față de venituri. Un raport mai mic înseamnă că ați încercat să vă dezvoltați afacerea fără a vă îndatora mai mult decât ați făcut-o, ceea ce înseamnă, în general, mai multă stabilitate din punct de vedere financiar. În general, această măsură vă permite să știți cât de bine ați procedat în folosirea investițiilor acționarilor și cât de profitabilă este o afacere.

Fluxul de numerar disponibil și operativ (Free And Operating Cash Flow)

Desigur, scopul principal al unei afaceri este de a face bani; știind, astfel, cât de mult flux de numerar aveți este incredibil de important de urmărit. Fluxul de numerar pentru operațiuni vizează asigurarea unor sume suficiente de bani pentru funcționarea afacerii dumneavoastră și continuarea funcționarii sale în viitor. Dacă nu aveți suficient flux de numerar de operare, orice afacere ar putea stagna sau poate, chiar, să se închidă.

Fluxul de numerar disponibil este suma rămasă în urma cheltuielilor de funcționare, upgrade-urilor și a altor costuri. Dacă aveți o mulțime de fluxuri de numerar disponibil, este un bun indiciu că afacerea poate crește, poate reduce datoria și se poate extinde și în alte moduri. Este un semn al unei afaceri de succes și este ușor de descoperit prin analizarea vânzărilor și apoi scăderea costurilor și a cheltuielilor.

Rentabilitatea activelor (Return On Assets)

Rentabilitatea activelor este un indicator metric / de performanță care arată cât de optim este pentru o companie să utilizeze activele pentru genera mai mulți bani. Acest activ indică doar cât de profitabilă este compania dumneavoastră în comparație cu altele. Acesta este adesea afișat ca procent și se constată pur și simplu prin împărțirea activelor totale din venitul net al companiei.

De asemenea, ROA poate fi privit ca „randamentul investiției” și, în esență, vă permite să știți dacă activele pe care le-ați cumpărat pentru companie au meritat până acum. Aceasta este una dintre cele mai bune și mai exacte moduri de a compara companiile într-o industrie similară, dar numerele în sine vor fi foarte diferite de cele din industrie. Cu toate acestea, în general, ROA de peste 5% este considerat optim.

Aceștia sunt doar câțiva dintre numeroșii indicatori financiari și indicatori de performanță pe care îi puteți utiliza pentru a măsura cât de profitabilă a fost afacerea dumneavoastră de-a lungul timpului. Cunoașterea acestor procente și valori este incredibil de importantă, deoarece fără ea, conducerea unei afaceri de succes va fi dificilă. Multe dintre aceste valori sunt incredibil de simple, deci nu există niciun motiv pentru a nu le identifica.

Avatar

Andreea Torok

Author Since:  19 octombrie 2018

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro