Cand aplicam TVA de 5% la produsele traditionale, eco sau montane?

  1. Prima pagină
  2. Cand aplicam TVA de 5% la produsele traditionale, eco sau montane?
produse eco

Guvernul a adoptat OUG 31/2019 prin care se aduc modificari Codului Fiscal prin introducerea taxei pe valoare adaugata redusa la 5% la alimentare tradiționale, eco sau montane incepand cu 01.06.2019.

Pentru a beneficia de aceasta facilitate insa firmele care comercializeaza astfel de produse trebuie sa parcurga niste proceduri.

Produsele trebuie să fie autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Astfel se pot comercializa astfel de produse cu cota redusa de 5% doar daca acestea sunt insotite de copia documentului  de  recunoaştere/ atestare/  certificare  eliberat  de  autoritatea  competentă,  cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final.

LISTA organismelor control aprobate de M.A.D.R pentru efectuarea inspecţiei şi certificării produselor agroalimentare ecologice pe teritoriul României, în conformitate cu art. 27 al Regulamentului (CE) nr. 834/2007 și prevederile Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 895/2016 o regasiti aici.

Temei legal: „2. La articolul 291 alineatul (3), după litera j) se introduce o nouă literă, litera k), cu următorul cuprins: „k) livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, eco, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Livrarea acestor alimente va fi însoțită de copia documentului de recunoaștere/atestare/certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepția livrării efectuate către consumatorul final.”

ART. 7 Prin derogare de la prevederile art. 4 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, prevederile art. 6 intră în vigoare la data de 1 a lunii următoare datei publicării prezentei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Citeste si: https://www.birocratica.ro/articol/ce-modificari-aduce-legea-nr-60-2019-in-domeniul-tva/

Citeste si https://www.birocratica.ro/articol/despre-cotele-de-tva-aplicabile-in-restaurante-catering-si-comert-stradal/

Avatar

Andreea Torok

Author Since:  19 octombrie 2018

Administrator si Fondator al site-ului www.birocratica.ro